Symposium LVB in beeld

Een licht verstandelijke beperking doet ertoe

Vijf grote onderwijs- en zorginstellingen zetten Licht Verstandelijke Beperking (LVB) op de kaart met het symposium LVB in beeld in het WTC in Leeuwarden. SO Fryslân, MEE Friesland, GGD Fryslân, Reik en RENN4 sloegen de handen ineen om LVB beter zichtbaar te maken. Wij dachten mee met de organisatie van het symposium en verzorgden de gehele communicatie voor, tijdens en na afloop van het symposium.

Stip op de horizon

Het doel was helder: professionals bewust maken van het belang van (vroegtijdige) herkenning en erkenning van LVB. Een mooie stip op de horizon! Een (vroegtijdige) herkenning en erkenning leidt namelijk tot betere hulp en ondersteuning voor deze doelgroep. Maar ook tot zorgkostenreductie op termijn. We richtten ons op zorgprofessionals, leerkrachten, hulpverleners, beleidsmedewerkers en jeugdgezondheidsmedewerkers.

Omdat het symposium niet het doel op zich was, maar juist de bewustwording kozen we voor een frisse herkenbare huisstijl om de uitingen rondom het symposium eenheid te laten uitstralen. We maakten een tijdlijn, prikten data voor mailings, persmomenten en planden alles tot en met de follow-up. In nauwe samenwerking met de organisatie verzorgden we zo de communicatiemiddelen. Van concept tot uitvoering. Van uitnodiging tot bevestiging. Van roller-up banner tot narrow casting, van save the date tot het online magazine! Alle ingezette middelen bevatten een afgewogen boodschap om bij te dragen aan de doelstelling.

Met bijna 300 bezoekers uit allerlei beroepsgroepen, inspirerende sprekers, dynamische work­shops, informatieve stands én zes jongeren met LVB, die als razende reporter van zich lieten horen was het symposium een groot succes! Elke bezoeker kreeg een vrolijk snoepblikje mee naar huis om ook hun collega’s weer van hun inspiratie te kunnen laten proeven en delen. Een top-samenwerking met een top resultaat. En daar zijn we ontzettend trots op.

 

Geïnspireerd?

En wil je ook stappen maken in je marketing en communicatie?

Bel of mail met de communicatieregisseurs. Wij helpen je graag.

(0512) 204030